Fototentoonstelling in Palazzo del Quirinale te bezoeken tot 15 maart

Sinds het voorbije weekend staat Palazzo del Quirinale twee keer volop in het nieuws. Opnieuw worden bijkomende delen van het immense gebouw opengesteld voor het publiek. Sinds 23 juni vorig jaar kan je het presidentiële paleis reeds bezoeken, maar nu komen daar nog een paar extraatjes bij. Tot 15 maart kan je in het presidentiële paleis tevens terecht voor een fraaie fototentoonstelling. Er worden bijzondere beelden getoond van fotograaf Massimo Listri uit het gloednieuwe boek ‘Il Quirinale’, dat zopas verscheen bij het Istituto dell’Enciclopedia Italiana Treccani .

Er worden slechts een tiental beelden getoond, maar die zijn dan ook de moeite. Het gaat om foto’s met formaat 180 x 225 cm; ze worden tot 15 maart gepresenteerd in de Sala di Augusto. De toegang is gratis maar je moet wel reserveren (1,5 euro administratiekosten).

Het reservatiebewijs is persoonlijk en niet overdraagbaar. De vermelde naam moet overeenstemmen met die op je identiteitskaart. De tentoonstelling is open op dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 9.20 u. tot 16 u. (laatste toegang om 15.20 u.). Een bezoek duurt dertig minuten.

Er worden interieurbeelden getoond, zonder meer allemaal toppers, waaronder foto’s van de Sala degli Specchi. Het voorportaal van de portico del Cortile d’Onore is zodanig indrukwekkend dat vrijwel iedere Romeliefhebber moet beamen dat dit tot het mooiste behoort van wat de eeuwige stad te bieden heeft. Dat wil in Rome toch wel iets zeggen. Over de pas gerestaureerde Spiegelzaal van Palazzo del Quirinale wordt door Treccani een kunstboek uitgegeven, in een bewerking door Renato Cristina Mazzantini.

Het is een uitzonderlijke krachttoer hoe de samenstellers in slechts tien foto’s de geheime schoonheid, het evenwicht, de architectuur en de symmetrie van Palazzo del Quirinale gecombineerd met het enorme interieur hebben kunnen samenvatten in deze tentoonstelling. Het boek toont natuurlijk veel meer beelden. Het voorwoord werd geschreven door president Sergio Mattarella.

Over een nog veel interessanter onderdeel van Palazzo del Quirinale, dat sinds vorige week eveneens werd opengesteld voor publiek, hebben we het morgen. Daar is de toegang permanent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s