Kerk zet deuren open voor moderne kunst

Gedurende het Jubeljaar dat nu aan de gang is en nog duurt tot 20 november 2016, zet de San Silvestro al Quirinale-kerk de deuren open voor hedendaagse kunst. Het project kreeg de naam Misericordiae Vultus en toont in de loop van de komende maanden werk van in totaal tien verschillende kunstenaars die de meest uiteenlopende technieken gebruiken, gaande van klassiek beeldhouwwerk tot (video)installaties, muurschilderingen en zelfs street art. Vooral dat laatste is uniek, het is de eerste keer dat dergelijke kunst in een kerkgebouw zal worden getoond. De spits wordt afgebeten door beeldhouwer Dino Catania Cunsolo.

De bedoeling van de reeks tentoonstellingen is om de link tussen de Kerk en kunst te doen herleven. Doorheen de eeuwen kwam de beste kunst van een bepaalde periode altijd terecht in kerken. De Kerk is steeds het middelpunt geweest van de fraaiste sculpturale en picturale producties, maar tegenwoordig beperkt de kerkelijke kunst zich tot werken uit het verleden. Hoog tijd om moderne kunst te integreren in kerkgebouwen, vinden de curatoren Carlo Vignapiano en Elena Nicolini.

De tentoonstelling biedt ook een mooie gelegenheid om deze kerk eens te bezoeken. Het gebouw bevindt zich aan de Via Ventiquattro (XXIV) Maggio en de meeste toeristen stappen er achteloos voorbij. De kerk is bovendien nogal moeilijk te bezoeken omdat ze vaak gesloten is.

Je kan de portier op nr. 10-12 altijd vragen je even binnen te laten maar als die geen zin heeft of niet thuis is, blijft de deur dicht. Groepen kunnen eventueel ook een afspraak maken: 06 679 64 82. Zolang het Jubeljaar duurt, en dat is tot 20 november, zal de San Silvestro al Quirinale dus heel wat vlotter en op klassieke uren toegankelijk zijn. Morgen brengen we een bezoek aan deze zeer opmerkelijke kerk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s