Jubeljaar lokt voorlopig drie miljoen extra toeristen naar Rome

De organisatoren van het Jaar van Barmhartigheid maakten op 14 maart, honderd dagen na het begin van het Heilige Jaar, een eerste tussenbalans bekend. Volgens mgr. Rino Fisichella, organisator en voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Nieuwe Evangelisatie, hebben sinds het begin van het Jaar van Barmhartigheid op 8 december al 2,8 miljoen mensen de Sint-Pietersbasiliek bezocht. Er werden vijftig godsdienstige manifestaties georganiseerd, waaronder de bijzondere jubilea voor specifieke groepen. Bijkomend zijn er 3.600 politiemensen gemobiliseerd om de veiligheid en een vlot verloop van het Jaar van Barmhartigheid te garanderen.

De aartsbisschop vertelde tijdens een ontmoeting met journalisten dat hij bijzonder is getroffen door de sereniteit van de bedevaarders die omwille van het Jubeljaar Rome bezoeken. Maar om echte conclusies te trekken moeten we uiteraard nog wachten tot het einde van het Jaar van Barmhartigheid op 20 november.

Bij het begin van het Jaar van Barmhartigheid werd een prognose van 30 miljoen bezoekers voor Rome gemaakt. Mgr. Rino Fisichella erkent dat dit cijfer niet zal gehaald worden. Dat is voornamelijk het gevolg van de internationale context en de extra veiligheidsmaatregelen. Uit angst voor aanslagen proberen mensen plaatsen die een mogelijk doelwit vormen te vermijden. Paus Franciscus bepaalde bovendien dat er in de hele wereld heilige deuren geopend worden, waardoor er minder pelgrims naar Rome reizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s