3D-film over pauselijke basilieken gedurende drie dagen in bioscoop

Op 11, 12 en 13 april draait in honderden bioscopen wereldwijd een 3D-film over de pauselijke basilieken. De film is ook in een aantal Romeinse bioscopen te zien. Dankzij de modernste opnametechnieken worden de kunstwerken in de vier bekendste basilieken van de stad tot in kleinste detail in beeld gebracht. Het gaat om de Sint-Pietersbasiliek, de Sint-Jan van Lateranen, de Santa Maria Maggiore en de Sint-Paulus-buiten-de-Muren. De vertoning is één van de vele initiatieven die worden genomen in het kader van het lopende Jubeljaar. Eerder realiseerden de makers al een soortgelijke productie in 3D over de Vaticaanse Musea en het Uffizi in Firenze.

Voor kunstliefhebbers is de productie een unieke belevenis omdat de kunstwerken en vele onbekende details van de werken van grootmeesters zoals Michelangelo, Bernini en Giotto nooit eerder zo gedetailleerd in beeld werden gebracht. Zo kunnen kijkers bijvoorbeeld kennismaken met de handtekening van Michelangelo op zijn beroemde Piëta.

De commentaren worden verzorgd door vier experts: Antonio Paolucci (de directeur van de Vaticaanse Musea), architect Paolo Portoghesi, kunsthistoricus Claudio Strinati en Micol Forti, directeur van de afdeling hedendaagse kunst van de Vaticaanse Musea. De film duurt 90 minuten en is een coproductie van Centro Televisivo Vaticano (CTV), de staatstelevisieomroep van Vaticaanstad, in samenwerking met Sky 3D, Nexo Digital, Magnitudo Film en Sky Arte HD.

In Rome kan je San Pietro e le Basiliche Papali di Roma 3D bekijken in de volgende bioscopen: Barberini, Farnese Persol, Giulio Cesare, Intrastevere, Lux Madison, Odeon, Savoy, The Space Moderno, The Space Parco de’ Medici, Tibur, Uci Marconi, Uci Porta di Roma, Uci Est en Lunghezza.

Klik hier om de trailer te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s