S.P.Q.R. van Mary Beard nu ook in het Nederlands verschenen

S.P.Q.R. – A History of Ancient Rome, het nieuwe boek van Mary Beard waar velen naar hebben uitgekeken (en dat een heleboel mensen intussen ongetwijfeld reeds hebben gelezen) is zopas ook verschenen in het Nederlands. Wie haar boek ‘Pompeii’ kent, weet waaraan men zich met deze nieuwste uitgave kan verwachten: een schat aan informatie zoals men tegenwoordig niet al te vaak meer aantreft in de reguliere boekenwinkel.

Het oude Rome is belangrijk. De geschiedenis van het rijk, de veroveringen, wreedheid en uitspattingen van de Romeinen vormen voor ons nog altijd een soort ijkpunt. De mythen, verhalen, disputen en problemen houden ons ook vandaag nog altijd bezig.

Het boek S.P.Q.R. – Een Geschiedenis van het Romeinse Rijk biedt een frisse kijk op de Romeinse geschiedenis door één van ’s werelds belangrijkste classici die verschillende boeken op haar naam heeft staan. Haar cv is ronduit indrukwekkend.

Mary Beard (61) onderzoekt niet alleen hoe Rome van een onbelangrijk dorp in Midden-Italië uitgroeide tot een wereldmacht die heerste over een gebied van Spanje tot in Syrië, maar ook hoe de Romeinen zichzelf en hun wereld zagen, en waarom dat van belang is tot in onze eeuw.

Deze gezaghebbende geschiedenis omspant duizend jaar, en werpt een nieuw licht op vele aspecten van de Romeinse beschaving, van de slavernij en de religie tot het stromend water. Het is misschien niet hét definitieve boek over het oude Rome, maar het komt er dan toch heel dicht bij. Het is vaak verrassend en bijzonder goed geschreven. De vertaling door Ineke Mertens is meer dan behoorlijk.

S.P.Q.R. – Een Geschiedenis van het Romeinse Rijk
Auteur: Mary Beard
Taal: Nederlands
Bevat illustraties
Afmetingen 52 x 224 x 150 mm
Gewicht 829 gram
Hardcover
Eerste druk Nederlandse taal
Verkrijgbaar sinds 4 april 2016
Uitgever: Athenaeum
ISBN 10 9025300588
ISBN 13 9789025300586
Prijs: 29,99 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s