Collegereeks over Rome bij Volksuniversiteit West Betuwe

De classicus en kunstenaar Hubert van Liefland neemt je in vijf colleges mee naar de stad Rome. Wie ooit in Rome is geweest of binnenkort een bezoek plant aan de eeuwige stad of gewoon meer van Rome wil te weten komen, krijgt hier een unieke kans om de schoonheid en het belang van Rome te ervaren.

  • College 1: Roma, urbs aeterna: een reis vanaf de mythische oorsprong van de stad, van hoofdstad van een wereldrijk tot hoofdstad van Italië.
  • College 2: Het Forum Romanum: het machtscentrum van het oude Rome, waar tempels en openbare gebouwen lagen, waar het lijk van Julius Caesar verbrand werd.
  • College 3: Grand tour Rome: de reis naar Rome, waarin o.a. de Boog van Constantijn en het Colosseum bezocht werden. Vlak in de buurt ligt het “Gouden Huis” van keizer Nero, die gebruik maakte van een grote brand in Rome om een prachtig paleis te laten bouwen.
  • College 4: Erfenis: Romeinse kunst; wat is er nagelaten aan schilderkunst en beeldhouwkunst, dat mensen tot nu toe bewonderen en een inspiratiebron is voor velen.
  • College 5: Keizer Constantijn en de paus: de paus en de Sint Pieter basiliek, de plek vanwaar het Christendom een wereldgodsdienst werd.

Hubert van Liefland is classicus en docent Klassieke Talen op het Trinitas Gymnasium te Almere. Hij heeft vele reizen naar Rome, Pompeii en Herculaneum gemaakt en begeleid. Hij studeerde kunstgeschiedenis en is actief als beeldend kunstenaar in de geconstrueerde fotografie.

De vijf lezingen duren telkens 2 uur. De eerste cursus start op maandag 18 april 2016 van 19.30 uur tot 21.30 uur. Locatie: Elisabeth Weeshuis (cursusruimte 1), Herenstraat 29, 4101 BR Culemborg. Prijs: 60 euro.

Volksuniversiteit West Betuwe
Herenstraat 29
4101 BR Culemborg
Tel: 0345-650310
www.vuwestbetuwe.nl
info@vuwestbetuwe.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s