Opnieuw terug in de tijd met Julius Caesar en keizer Augustus

De succesvolle multimediavoorstellingen die twee jaar geleden voor het eerst op het Forum Romanum te zien waren, keren net als vorig jaar weer terug. Vanaf 22 april kan je opnieuw dagelijks een tijdreis maken doorheen het Forum van Caesar en Augustus. Het programma loopt elke avond tot 30 oktober 2016. Tijdens de multimediashow worden over, door en langs de ruïnes, fragmenten, kolommen en tempelresten digitale beelden geprojecteerd, waardoor de gebouwen als het ware verrijzen en de personages tot leven komen. Het verhaal wordt verteld door Piero Angela.

De eerste voorstelling werd in 2014 opgezet naar aanleiding van de herdenkingen rond de 2000ste verjaardag van het overlijden van keizer Augustus. De praktische uitwerking van het digitale programma kostte toen zo’n 840.000 euro maar de bezoekers waren enthousiast en bleven komen.

Vorig jaar werd de voorstelling uitgebreid met het Forum van Caesar. Dit laatste spektakel lokte 158.000 betalende toeschouwers die konden genieten van de digitale reconstructies die op de site zelf werden geprojecteerd. Het programma is beschikbaar in het Italiaans, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Duits, Chinees en Japans.

Concreet zijn er van 22 april tot 30 oktober elke avond drie voorstellingen van telkens ongeveer 40 minuten. De uren van de voorstellingen zijn bij het Forum van Augustus en het Forum van Caesar verschillend en variëren ook in het zomerseizoen.

Voor de praktische details is er een speciale website beschikbaar. Je kan de toegangstickets hier ook online bestellen, maar wie dat liever niet doet kan ook terecht in de toeristische informatiepunten. Bij iedere voorstelling is er per forum op de tribunes plaats voor ongeveer 200 mensen.

Bij het voorbereiden van de show is er zorgvuldig over gewaakt het visuele uitzicht van het Forum niet te verstoren. De tribunes zullen de bezoekers overdag nauwelijks hinderen. Ook de projectoren, kabels en ander audiovisueel en technisch materiaal zullen visueel niet hinderlijk zijn.

Voor Piero Angela, wiens stem je tijdens de voorstelling het verhaal zal horen vertellen, betekende het project een uitdaging. “Wanneer we een archeologische site bezoeken waar alleen nog ruïnes overblijven is het niet altijd duidelijk te begrijpen hoe het vroeger was. Toch bevatten talrijke fragmenten en resten voor archeologen voldoende verhalen om hun geschiedenis te vertellen en dat is wat we ook zullen tonen aan het publiek”, aldus Angela.

www.viaggioneifori.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s