Nieuw vluchtschema op Brussels Airport vanaf 2 mei

Vanaf maandag 2 mei is een nieuw vluchtschema op Brussels Airport van kracht. Het aantal passagiers per vlucht stijgt sneller dan verwacht, waardoor een nieuw vluchtschema opgesteld werd om alle passagiers in alle veiligheid en comfort te laten vertrekken. De werkzaamheden voor een gedeeltelijke heropening van de vertrekhal gaan een finale fase in. De vertrekhal  zal morgen, 1 mei, opnieuw gedeeltelijk worden opengesteld. De vertrekzone had heel wat schade opgelopen nadat zelfmoordterroristen zichzelf er op 22 maart hadden opgeblazen.

In minder dan veertig dagen heeft het personeel van Brussels Airport met man en macht gewerkt om een groot gedeelte van de vertrekhal opnieuw gebruiksklaar te maken voor haar passagiers. Dat is een technische en operationele krachttoer die een grote inspanning heeft gevergd van honderden mensen. Na een openingsceremonie zullen de passagiers van drie vluchten zondagnamiddag kunnen inchecken in de vertrekhal . Vanaf maandag wordt de check-in voor alle vluchten verdeeld over de vertrekhal en de tijdelijke constructies.

Vanaf maandag geldt dan meteen ook een nieuw vluchtschema op Brussels Airport. In de tijdelijke constructies kan Brussels Airport tot 18.000 vertrekkende passagiers per dag ontvangen, mits deze passagiers goed gespreid over de dag toekomen. Rekening houdend met de geldende veiligheidsmaatregelen, de groeiende bezettingsgraad op de vluchten en het comfort dat Brussels Airport passagiers wil bieden, heeft de slotcoördinator, Belgium Slot Coordination, een nieuw vluchtschema opgesteld.

Volgens het nieuwe vluchtschema zal het aantal vertrekkende vluchten beperkt worden tot 22 vluchten per uur. Dat zijn minder vluchten dan tijdens piekuren sinds de heropening begin april. De beperking van het aantal vluchten is noodzakelijk omdat de bezettingsgraad op de vluchten stijgt waardoor sneller dan verwacht de operationele capaciteit van 18.000 passagiers per dag wordt bereikt.

Met de nieuwe spreiding van het aantal vluchten is getracht zoveel mogelijk vluchten te behouden, en tegelijk de operationele capaciteit van de 18.000 vertrekkende passagiers per dag te behouden. Sommige vluchten zullen dus vroeger of later ingepland worden zodat een vlotte doorstroming van vertrekkende passagiers in de tijdelijke constructies gegarandeerd blijft. Brussels Airport raadt passagiers aan het exacte vertrekuur van hun vlucht te controleren op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s