Augustus – Van revolutionair tot keizer van Rome

De bekende auteur Adrian Goldsworthy publiceerde twee jaar geleden een boeiende biografie over keizer Augustus. Die is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar. Goldsworthy portretteert keizer Augustus op een ontwapenende manier. Meedogenloos en menselijk. Gul en gewelddadig. Als poëzieliefhebber en politicus. Keizer Augustus was een vat vol tegenstrijdigheden. Maar het meest opvallende is het feit dat hij naar de achtergrond van de geschiedenis is verdwenen, terwijl hij toch meer dan veertig jaar aan de macht is geweest en minstens zo belangrijk was als zijn beroemde grootoom Julius Caesar.

Het boek volgt Augustus’ ontwikkeling van krijgsheer tot keizer en zoomt in op wat hem menselijk maakte (zijn huwelijk met Livia, zijn liefde voor het geschreven woord, …), maar ook op wat hem zo uitzonderlijk maakte dat hij in staat was zich een weg naar de top te vechten en daar zo lang te blijven. Want laat er geen misverstand over bestaan: Augustus was een dictator. Maar hij was veel meer dan dat alleen.

Historicus Adrian Goldsworthy schrijft met verfrissende eerlijkheid en terechte bewondering over Augustus. De auteur promoveerde in klassieke geschiedenis aan de Universiteit van Oxford, met een specialisatie in de Romeinse geschiedenis. Hij is tevens de auteur van onder meer de bestsellers ‘Caesar’, ‘De val van Rome’, ‘Carthago’ en ‘Romeinse Legioenen’.

Augustus – Van revolutionair tot keizer van Rome
Auteur: Adrian Goldsworthy
Uitgever: Omniboek
Eerste druk
Taal: Nederlands
672 pagina’s (met illustraties)
Afmetingen 52 x 231 x 151 mm
Gewicht 944 g
ISBN10 9401906866
ISBN13 9789401906869
Prijs: 34,99 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s