Verrassende confrontaties met de klassieke oudheid

De klassieke oudheid leeft – al was het maar in de vorm van oneliners en oppervlakkige vergelijkingen. Maar leeft de oudheid echt? Heeft zij nog iets wezenlijks te vertellen? Of is ze een onherroepelijk vreemde plek geworden, een alibi zelfs? Is de oudheid misschien wel interessant, maar al bij al weinig relevant?

Het spitse boek ‘De nieuwe Grieken en Romeinen – Verrassende confrontaties met de klassieke oudheid’ begint waar de kreten en slogans eindigen, bij de nuancering. Het is nu geschreven – dat kan nu eenmaal niet anders – en confronteert de lezer met Grieken en Romeinen en hun ideeën en emoties. Verrassend? Herkenbaar? Verrassend herkenbaar? Is de oudheid eindelijk dood of is ze alweer herboren? Beleven we het einde van een cultuur of een nieuwe renaissance? Dit boek geeft een antwoord.

Auteur Patrick De Rynck studeerde klassieke talen. Hij werkt als freelancer in onder meer de cultuur- en erfgoedsector, schreef en vertaalde een aantal boeken en recenseert publicaties over de oudheid in de kranten De Standaard en De Morgen. Co-auteur Toon Van Houdt is als classicus en cultuurhistoricus verbonden aan de KU Leuven, waar hij onder meer receptiegeschiedenis van de Grieks-Romeinse oudheid doceert. Hij publiceert regelmatig in de tijdschriften Kleio en Streven.

De nieuwe Grieken en Romeinen
Auteurs: Patrick De Rynck en Toon van Houdt
Taal: Nederlands
Uitgeverij: Garant – Uitgevers nv
Eerste druk
227 pagina’s
Afmetingen 16 x 243 x 173 mm
Gewicht 433 g
ISBN10 9044133772
ISBN13 9789044133776
Prijs: 27,90 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s