Wonderlijke weetjes over de Romeinen

Bij Uitgeverij Lannoo is het eerste deel verschenen uit de reeks ‘Professor Breinstein’, waarin deze fictieve allesweter met zijn intelligente konijn op een onderhoudende manier bijzondere feiten en weetjes uit de geschiedenis naar voren haalt. De reeks (die een humoristische insteek heeft en voorzien is van veel verhelderende tekeningen) is gericht op de jongere lezer (van 10-15 jaar). Bij het boek hoort tevens een gratis museumticket voor het Gallo-Romeins Museum in Tongeren (België) of voor het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland).

Thematisch komen in dit boek feitjes aan bod over onder meer het Romeinse Rijk als territorium, het leger en keizers, briljante bouwwerken, de Romeinse scholen, het familieleven, werk, de Romein in zijn/haar vrije tijd en de mythologische godenwereld. Professor Breinstein vertelt je alles wat je wilt weten over de Romeinen: van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater.

Wist je dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? En wist je dat het volgens de Romeinen geluk bracht om je haar te laten knippen bij volle maan?

Dit deel is geschreven door Sarah DeVos en voorzien van fraaie, leuke illustraties door Heleen Brulot. Sarah Devos werkt als freelance schrijver, maar houdt ook van koken, vroeg opstaan, luieriken, naar de markt gaan, tekenen, de geur van vers gemaaid gras, zwarte chocola, oude jazzplaten, haar lief en haar twee dochters. Heleen Brulot studeerde illustratie aan de Koninklijke Academie Den Haag. Ze woonde met haar gezin tien jaar in Afrika. Momenteel woont en werkt Heleen in Nederland.

Wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen
Auteur: Sarah Devos
Illustrator: Heleen Brulot
Uitgever: Lannoo
Nederlands
144 pagina’s
Afmetingen 18 x 218 x 148 mm
Eerste druk
ISBN10 940142957X
ISBN13 9789401429573
Prijs: 12,50 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s