Brussels Airport biedt vanaf 2 juni weer volledige capaciteit aan in vertrekhal

Vanaf donderdag 2 juni zullen alle passagiers weer kunnen inchecken in de vertrekhal. Brussels Airport hervat zo de normale operaties in de vertrekhal amper 2,5 maand na de terroristische aanslagen. Brussels Airport heeft twee bijkomende rijen incheckbalies open kunnen stellen voor gebruik. De tijdelijke constructie waar momenteel nog 21 maatschappijen gehuisvest zijn, wordt vanaf donderdag buiten dienst gesteld.

Sinds kort is ook een nieuw vluchtschema van kracht waarbij het maximale aantal vertrekkende vluchten opgetrokken is van 22 naar 28 vluchten per uur. In de komende weken kan Brussels Airport haar capaciteit progressief van 28 naar 44 vluchten optrekken om de zomerpiek te kunnen opvangen. De verhoging van het aantal vluchten is mogelijk dankzij operationele optimalisatie van de infrastructuur in de terminal en van de operationele processen. Dankzij deze optimalisatie geraken de meeste passagiers bovendien gemiddeld in minder dan 60 minuten van aan de toegang van de luchthaven tot aan de gate, even snel als vóór de aanslagen.

Eind vorige week is het Diamantgebouw gedeeltelijk opengegaan, waardoor passagiers vanuit de vertrekhal of aankomsthal ook weer rechtstreeks naar het busstation kunnen gaan. Transferpassagiers die via de terminal passeren, kunnen de roltrappen tussen het aankomst- naar vertrekniveau weer gebruiken. Passagiers en werknemers die de bus nemen op Brussels Airport, kunnen sneller van de aankomsthal naar de bushalte geraken. De toegang van het treinstation in het Diamantgebouw zal in de loop van juni weer in gebruik genomen worden. Er wordt ook in de terminal nog steeds hart voortgewerkt zodat binnenkort nog meer zones kunnen openen voor passagiers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.