Treinreizigers hebben weer rechtstreeks toegang tot vertrekhal Brussels Airport

Vanaf vandaag kunnen treinreizigers die van en naar Brussels Airport willen, weer uitstappen in het nieuwe treinstation dat rechtstreeks verbonden is met de terminal. Voor de treinreizigers betekent dat een aanzienlijke verbetering van het comfort. Zo kunnen ze weer net als voor de terreuraanslagen van 22 maart de roltrap of de lift nemen naar de aankomst- of vertrekhal.

Het treinverkeer naar de luchthaven werd reeds op 22 april hernomen. Dat gebeurde echter via het oude treinstation, omdat de toegang in het nieuwe station uitgeeft in de beschadigde vertrekhal. Deze laatste werd eerder al opnieuw geopend op volle capaciteit. Vanuit 82 stations is er een rechtstreekse treinverbinding met Brussels Airport – Zaventem. Tijdens de werkweek stoppen er elk uur twaalf treinen, tijdens het weekend zijn dat er elk uur tien.

In samenspraak met de federale politie en Brussels Airport Company worden in het nieuwe treinstation de extra veiligheidsmaatregelen toegepast die zijn ingevoerd door de federale regering. Net zoals andere bezoekers, zullen de treinreizigers door een precontrole van de veiligheidsdiensten moeten, voordat ze de vertrekhal kunnen binnengaan: de hinder voor de reiziger zal beperkt blijven, zo beloven de luchtvaartautoriteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.