Reeds 9 miljoen bezoekers voor Jubeljaar

Tijdens het vorige Jubeljaar in 2000 trokken 25 miljoen pelgrims en toeristen naar Rome. Tot nog toe hebben al 9.100.935 pelgrims en toeristen de vier monumentale basilieken van Rome bezocht. Ook de heilige deur in de Sint-Pietersbasiliek mag op veel belangstelling rekenen. Voor het huidige Jaar van de Barmhartigheid wordt gehoopt op 20 miljoen. Aanvankelijk was gerekend op 30 miljoen bezoekers maar dat aantal is ondertussen bijgesteld naar beneden. Maar het is onwaarschijnlijk dat dit aantal alsnog wordt gehaald, al moet het toeristische hoogseizoen nog op volle sterkte komen. Pelgrims kunnen zich nog altijd registreren op de speciale website van het Vaticaan.

Aartsbisschop Rino Fisichella, als voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie organisator van het Jubeljaar, vermoedt dat de grote toeloop van pelgrims onder meer door de angst voor terreuraanslagen pas langzaam op gang is gekomen. Maar met meer dan 9 miljoen bezoekers voor de eerste zes maanden van het jaar wordt toch een mooie tussenbalans bereikt. Dit bewijst dat vele gelovigen het Heilige Jaar graag in Rome willen vieren, al werden ook in de plaatselijke bisdommen heilige deuren geopend.

Fisichella verwacht voor dit weekend, met het jubileum van de zieken en mensen met een handicap, opnieuw een sterke toeloop van pelgrims: Zondag wordt het eerst een eucharistieviering met de paus in gebarentaal van op het Sint-Pietersplein in Rome wereldwijd live uitgezonden. Enkele misdienaars hebben het syndroom van Down en een van de Duitse diakens is doof. Een Brits meisje dat blind is, neemt de tweede lezing voor haar rekening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s