Tom Hanks eregast op Filmfestival Rome

De Amerikaanse acteur en regisseur Tom Hanks (59) is de eregast van het elfde Rome Film Festival dat dit jaar plaatsvindt van 13 tot 23 oktober. Hanks zal tijdens de opening van het filmfestival ook een prijs krijgen voor zijn carrière. Hanks zal die dag ook in debat gaan met het publiek geleid door festivaldirecteur Antonio Monda, waarbij hij zal verklappen wat zijn favoriete film is. Dat is naar verluidt een Franse film. Tevens zullen op het festival vijftien films uit het oeuvre van Hanks worden vertoond.

Naast Hanks heeft het Filmfestival van Rome reeds enkele andere bekende personen gestrikt. Zo zullen Meryl Streep, David Mamet en Don DeLillo aanwezig zijn en bovendien enkele masterclasses geven. Meryl Streep zal ingaan op haar liefde voor Italiaanse films en in het bijzonder de actrices uit Italië. De Romeinse actrice Silvana Mangano (1930-1989) zou tot haar favorieten behoren. Mamet gaat in op de films die hij heeft geregisseerd en geschreven, DeLillo praat over het werk van Michelangelo Antonioni.

Met deze reeks gesprekken hoopt het festival weer wat aan glamour te winnen. Vorig jaar was de editie nogal sober, zonder al teveel internationale gezichten op de rode loper. Dat leverde nogal wat kritiek op, al waren besparingen de voornaamste oorzaak. Het Filmfestival van Rome heeft geen klassieke competitie, maar geeft vooral een platform aan allerlei aspecten van film, waaronder documentaires, televisieseries en videospellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s