Mogelijke samenwerking tussen Gallo-Romeins Museum Tongeren en het Louvre

Nu het Gallo-Romeins Museum in Tongeren vanaf 2018 wordt overgedragen van de provincie naar het stadsbestuur, wil burgemeester Patrick Dewael zijn stad nog meer profileren als cultuurstad. De burgemeester wil de brede cultuurhistorische traditie van Tongeren de komende jaren versterken. Volgens Dewael zouden er zelfs plannen zijn voor een samenwerking tussen het Gallo-Romeins Museum en het Franse Louvre. Dat schrijft de krant Het Belang van Limburg. Het Gallo-Romeins Museum van Tongeren ontving op 21 april jl. de jaarlijkse Romulusprijs van onze vereniging S.P.Q.R.

Om de focus op cultuur te versterken, roept burgemeester Dewael enkele ambitieuze projecten in het leven en zorgt hij zelfs voor een prestigieuze samenwerking. “De burgemeester van Luik heeft me gezegd dat een vrij exclusieve samenwerkingsovereenkomst tussen Luik en het Louvre ook zou kunnen uitgebreid worden naar Tongeren. Zo kunnen topwerken uit het Louvre hier ook beschikbaar gesteld worden. Ook de grote thematentoonstellingen blijven een vaste waarde in het museum”, aldus Dewael.

Volgens de Tongerse burgemeester zal dat budgettair geen problemen opleveren. Dewael zou garanties gekregen hebben van de Vlaamse regering dat er voldoende geld naar het museum zal gaan. Wij krijgen als stad datgene wat het museum vandaag van de provincie krijgt, zegt de burgemeester. Ook gedeputeerde voor cultuur Igor Philtjens is blij dat de Vlaamse regering nu eindelijk duidelijkheid heeft gebracht na de jarenlange onzekerheid voor het personeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s