Heiligverklaring Moeder Theresa zorgt voor zeer drukke zondag

De heiligverklaring van Moeder Theresa zal morgen zondag 4 september voor heel wat drukte zorgen op en rond het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Er komen minstens honderdduizend mensen, dat is het aantal toegangskaarten die het Vaticaan voor het plein heeft uitgegeven. Hoeveel bezoekers er werkelijk komen valt niet te voorspellen. Ook de politie rekent op minstens honderdduizend bezoekers.  Er komen ook regeringsdelegaties uit vijftien landen. Onder hen de Indiase premier Narenda Modri. Moeder Teresa verkreeg het Indiaas staatsburgerschap. 600 journalisten van over de hele wereld hebben voor zondag een accreditatie van het Vaticaan gekregen.

Moeder Teresa raakte wereldwijd bekend dankzij haar inzet voor de armen in de sloppenwijken van Calcutta. Ze werd in oktober 2003 zalig verklaard. Toen namen 300.000 mensen deel aan de plechtigheid op het Sint-Pietersplein. De heiligverklaring is mogelijk dankzij de onverklaarbare genezing van een Braziliaanse man, die in het eindstadium genas van een kwaadaardige hersentumor.

In samenwerking met het Centro Televisivo Vaticano (CTV) zenden 120 zenders wereldwijd de heiligverklaring uit.  Vandaag  houdt paus Franciscus op het Sint-Pietersplein een speciale audiëntie in het teken van de nieuwe heilige. Op maandag, de liturgische gedachtenis van Moeder Teresa, leidt kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin een eucharistieviering op het Sint-Pietersplein.

De Romeinse politie zet in verband met de heiligverklaring vanavond en vannacht reeds duizend agenten in rond het Sint-Pietersplein. Dat is de helft van het aantal agenten dat in het kader van het Jaar van Barmhartigheid in de hele stad Rome, de buitenwijken inbegrepen, wordt ingezet. Vanavond gelden ook verhoogde veiligheidsmaatregelen rond het Olympisch stadion, waar AS Roma een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen San Lorenzo de Almagro uit Buenos Aires, de favoriete voetbalclub van paus Franciscus.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.