Tweejaarlijkse antiekbeurs in Palazzo Venezia

Palazzo Venezia zal van 29 september tot 3 oktober de tiende Biennale Internazionale di Antiquariato di Roma huisvesten. Dat is de grootste antiekbeurs van de stad en één van de beste in het land. Voor de gelegenheid worden de toegang en enkele kamers van Palazzo Venezia opgefrist. Ook de vorige edities van de beurs hadden plaats in Palazzo Venezia. In totaal zullen een dertigtal Italiaanse en internationale belangrijke antiekhandelaars aanwezig zijn.

Wat de standhouders/handelaars meebrengen is meestal niet mis. Je mag ditmaal zeshonderd tot zevenhonderd kunstwerken verwachten, gaande van werken van Canaletto, Vanvitelli, Bellotto, Guardi, … tot een waardevolle set tekeningen en aquarellen van de Franse architect Augustin-Théophile Quantinet, die hij tussen 1822 en 1824 vervaardigde in Rome.

Hij tekende onder meer de belangrijkste gebouwen van het historische centrum. Voorts zal je op de antiekbeurs cameo’s aantreffen, evenals Romeinse munten en oude marmerstukken. Er is zelfs een beperkte selectie moderne kunst en barok meubilair.

Ook voor wie niet van plan is antiek te kopen, kan een bezoek aan deze beurs best de moeite waard zijn. Je treft er immers een heleboel unieke kunstwerken, vaak afkomstig uit privéverzamelingen, en die je dus waarschijnlijk nooit meer opnieuw zal kunnen bekijken. In die zin is de beurs te beschouwen als een zeer tijdelijk kunstmuseum.

www.biennale-antiquariato.roma.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s