Leeskring over het Forum Romanum

Net als vorig jaar komt dit academiejaar een leeskring Latijn samen onder de auspiciën van het Nederlands Klassiek Verbond, afdeling Leuven / Vlaams-Brabant, en met steun van het Instituut voor Klassieke Studies van de KU Leuven. Dr. Michiel Verweij (lid van S.P.Q.R.) zal dit jaar opnieuw de sessies leiden, en dat al voor de 15de maal: het derde lustrum dus.

Op het programma staat het vervolg van een selectie teksten en passages rond het Forum Romanum en de afzonderlijke monumenten aldaar. Vorig jaar is de groep gekomen tot en met de tempel voor Julius Caesar, dit jaar vertrekt de reis bij de tempel van de Disocuren. Nadien staan enkele passages uit de middeleeuwse reisgids voor Rome, de Mirabilia Urbis Romae, uit de 12de eeuw, op het programma.

De eerste sessie vindt plaats op maandagavond 3 oktober, om 19.30 u., in lokaal 06.15 van het faculteitsgebouw Letteren in Leuven (het Erasmushuis, Blijde-Inkomststraat 21). Voor meer inlichtingen kan je contact opnemen met de docent: michiel.verweij@kbr.be.

Enige basiskennis van het Latijn, hoe verroest ook, is wel vereist, omdat het tempo niet aangepast is aan echte beginners, maar niemand hoeft een ‘beurt’ te vrezen. De sessies bestaan uit een van flink commentaar voorziene lectuur van de gekozen passages.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s