Man richt vernielingen aan in vier kerken

De politie van Rome heeft gisteren een 39-jarige Ghanees gearresteerd die sinds vrijdagavond bezig was aan een vernielzuchtige tocht in het centrum van de stad. In vier kerken werden standbeelden vernield. De man sloeg vrijdagavond omstreeks 19.30 u. voor het eerst toe in de basilica Santa Prassede, dicht bij Stazione Termini. Daar vernielde hij twee beelden, eentje van Sant’Antonio en het beeld van de parochieheilige. De hoofden van de beelden werden afgeslagen. Volgens getuigen riep hij dat geloof niet mag worden verspreid of opgedrongen door beelden. Het was behoorlijk druk omdat de ambassade van Slowakije er die avond een concert organiseerde en in de chaos kon de man ontsnappen.

Vervolgens richtte de man soortgelijke beschadigingen aan in de Santi Silvestro e San Martino ai Monti aan de Viale del Monte Oppio. ’s Avonds worden de kerken gesloten en de man bleef uit beeld tot zaterdagochtend toen hij zijn beschadigingsoperatie voortzette, ditmaal in de San Vitale in de Via Nazionale, waar drie standbeelden en een kandelaar werden verbrijzeld. De laatste halte van de vernielzuchtige Ghanees was de San Giovanni de’ Fiorentini  aan Piazza dell’Oro, in het begin van de Via Giulia. Ook hier beschadigde hij drie beelden.

Ondertussen hadden bewakingscamera’s enkele uitstekende opnames van de Ghanees en kon hij met behulp van het Sistema Integrato Roma Sicura (SIRS) behoorlijk snel worden opgespoord. Het systeem signaleerde de vernieler in de Via di Ripetta, vlakbij Piazza del Popolo, waar de politie hem in de boeien kon slaan. De officier van Justitie zal moeten beslissen of de man wordt opgesloten of in een instelling wordt opgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.