Een bijzondere kunstervaring in Macro Testaccio

Vorig weekend is in Macro Testaccio de tentoonstelling Digitalife: Immersive Exhibit begonnen. Deze speciale expo maakt deel uit van het zevende Romaeuropa Festival, gewijd aan de interactie tussen artistieke disciplines, wetenschappelijk en nieuwe technologieën. Bezoekers kunnen tot 27 november een bijzondere reis maken doorheen een utopische wereld vol intense en meeslepende voorstellingen.

Vier kunstinstallaties van evenveel artiesten (Shiro Takatani, Christian Partos, Kurt Hentschläger en het collectief NONE) creëren volkomen nieuwe percepties, werelden en vormen en proberen ervoor te zorgen dat de bezoeker alle begrip van ruimte en tijd verliest. De namen van de kunstinstallaties spreken voor zich: de 3D Water Matrix, The Sorcecers Apprentice, Deep Dream, ….

Shiro Takatani presenteert ST / LL, een werk dat speciaal werd gemaakt voor de 3D Water Matrix, een apparaat dat waterdruppels de zwaartekracht doet tarten en ze tegelijkertijd omzet in pixels. Christian Partos laat figuren dansen in de ruimte.

Deep Dream van het Romeinse collectief NONE is wellicht het meest spectaculaire: spiegels zorgen voor een bizarre vorm van digitaal voyeurisme door de obsessieve herhaling van beelden die vele keren worden weergegeven als in een enorme caleidoscoop. Uiteindelijk maak je zelf deel uit van het kunstwerk.

Het werk van Kurt Hentschläger dompelt je dan weer onder in een compleet abstracte wereld. In een zaal vol kunstmatige mist wordt de bezoeker gebombardeerd met stroboscopisch licht, wat volgens de makers uiteindelijk zorgt voor een soort ‘LSD-ervaring’….

Het Museo d’Arte Contemporanea, kortweg Macro, in Rome is bij heel wat toeristen wellicht een nobele onbekende plek. Macro Testaccio is het kleine broertje van de hoofdvestiging aan de Via Reggio Emilia 54 / Via Nizza en werd ondergebracht in het voormalige slachthuis van Testaccio. De hallen met fraai negentiende-eeuws smeedwerk bieden nu plaats aan tentoonstellingen en evenementen.

Digitalife: Immersive Exhibit
Macro Testaccio (La Pelanda)
Piazza Orazio Giustiniani 4, Rome
Van 7 oktober tot 27 november 2016
Open van dinsdag tot zaterdag van 16 tot 20 u.
Zondag van 11 tot 19 u.
Maandag gesloten.
Tickets: 7 / 5 euro
http://romaeuropa.net/digitalife/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.