Google wil nu ook je reispartner worden

Misschien ben jij ook zo iemand die zich bij het voorbereiden van een citytrip of op bezoek in een onbekende stad laat bijstaan door allerlei digitale snufjes. Ze bestaan in vele vormen en soorten en functioneren al naargelang de behoefte en de kostprijs behoorlijk tot veel minder goed. Internetgigant Google speelt wellicht al een rol in het plannen van je reizen. Maar nu wil het internetbedrijf ook je vaste compagnon worden op die reizen zelf, dit door reisgidsen overbodig te maken.

Met de gratis app Google Trips wil Google de ‘one stop shop’ worden voor alle reizen. De app detecteert en groepeert automatisch je reservaties voor hotels en vluchten, zodat je ze per trip georganiseerd voorgeschoteld krijgt. Gedaan met zoeken in je overvolle mailbox. Per bestemming biedt de app ook een praktisch overzicht: hoe raak je het best of het snelst van de luchthaven in het stadscentrum, wat zijn de lokale noodnummers, welke munteenheid wordt hier gebruikt, enz.

Daarnaast doet de app ook suggesties voor uitstapjes voor de plek waarnaar je afreist. Voor zo’n 200 grote steden stelt het bedrijf zelfs een hele planning voor, afhankelijk van hoeveel tijd je er wil doorbrengen. Ook voor andere locaties worden gepersonaliseerde suggesties aangereikt. Daarvoor zet Google de vele data die het reeds over je in bezit heeft actief aan het werk. Het begrip privacy wordt weer iets vager, maar dat zal de gebruikers ongetwijfeld niet afremmen om de nieuwe app massaal te downloaden.

Wel interessant is dat dit alles ook offline beschikbaar is, zodat je de toepassing daadwerkelijk kan gebruiken zonder de roamingrekening te laten oplopen of zonder dat je moet verbonden zijn met een wifi-kanaal. Om de app te kunnen gebruiken, heb je wel een Google-account nodig en moet je reisinformatie tot in je Gmail-inbox raken. Wie verschillende e-mailadressen gebruikt, of bijvoorbeeld een werkmail gebruikt voor zakenreizen, moet alle documentatie en mails even forwarden naar Gmail om alle gegevens in de app te krijgen. Het is echter ook mogelijk om je reisdetails handmatig in te voeren.

Met deze app plant Google nog iets steviger zijn vlag in de reissector. De voorbije maanden nam het bedrijf die sector al iets steviger in het vizier, met updates voor zijn tool om vluchten te boeken en de introductie van ‘Destinations’, een functie in de mobiele zoekmachine van Google om trips te plannen. De app Google Trips is verkrijgbaar voor zowel Android als iOS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s