Studiedag over Apuleius’ Gouden Ezel in Rijksmueum van Oudheden in Leiden

Archeologe Annet van Wiechen geeft op zaterdag 12 november in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een studiedag over Apuleius’ roman Metamorphosen, beter bekend onder de titel De Gouden Ezel.

Na een korte introductie over de auteur Apuleius (ca. 120 – 185 na Chr. – wellicht is zijn huis in Ostia teruggevonden! – en zijn werk, vertelt Annet van Wichen de roman De Gouden Ezel na, geïllustreerd met beelden die de Romeinse wereld uit de tijd van Apuleius’ (tweede eeuw) laten zien.

Ditmaal zie je het Romeinse rijk niet door de ogen van de elite, maar door de ogen van ezel Lucius, die hard, zelfs keihard moet werken. Wie is die ezel Lucius, die uiteindelijk gered wordt door de godin Isis? En waar en door wie hoort hij het eeuwige sprookje over Amor & Psyche vertellen? Deze studiedag wordt een bijzondere belevenis voor liefhebbers van Rome en de oudheid.

Alle informatie vind je op www.OudWeb.nl/studiedag-apuleius (aanmelden vóór 2 november). Als lezer en sympathisant van S.P.Q.R. krijg je 5 euro korting, als je bij je inschrijving de kortingscode SPQR vermeldt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.