Tijdelijke structuren precontrole Brussels Airport verdwijnen

Brussels Airport is begonnen met de ontmanteling van de witte tenten voor de precontrole tegenover de vertrekhal. Tegen 7 november moeten deze tijdelijke constructies verdwenen zijn. Ze werden opgericht in de nasleep van de terroristische aanslagen van 22 maart. In de plaats van de witte tenten komen verschillende nieuwe, minder zichtbare veiligheidsmaatregelen. Het verdwijnen van de tenten is een belangrijke stap voor Brussels Airport om terug te keren naar de normale gang van zaken. De ingangen van de terminal zullen gelijktijdig met de ontmanteling van de tijdelijke constructies aangepast worden om passagiers een meer comfortabele ruimte aan te bieden die tegelijk een hoog veiligheidsniveau behoudt dankzij de nieuwe maatregelen van de federale politie.

Op 1 mei ging de vertrekhal opnieuw open voor passagiers na de aanslagen van 22 maart. Voor de vertrekhal werden tijdelijke constructies geplaatst om een controle van passagiers mogelijk te maken. De passagiers moesten er kort doorlopen vooraleer ze de eigenlijke terminal konden binnengaan. De tenten waren één van de meest opmerkelijke en meest zichtbare maatregelen die snel na de aanslagen genomen werden om de veiligheid op de luchthaven in de publieke zones te versterken.

Na 7 november zullen passagiers niet langer door de precontroletenten moeten. Nieuwe, minder zichtbare veiligheidsmaatregelen worden door de federale politie toegepast om een hoog veiligheidsniveau te garanderen zoals de federale regering vraagt. Het gaat bijvoorbeeld om automatische herkenning van nummerplaten, gezichtsherkenning, een vertegenwoordiging van de federale politie in het operationele centrum van de luchthaven om een betere coördinatie tussen verschillende diensten te verzekeren, enz. Er zullen ook meer politieagenten op het terrein aanwezig zijn en  het aantal camera’s wordt uitgebreid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s