Ennio Morricone geeft concert in het Vaticaan

De bekende Italiaanse componist Ennio Morricone dirigeert op 12 november om 18.30 u. in Aula Paolo VI in het Vaticaan het koor van de Accademia Nazionale di Santa Cecilia van Rome. De zaal is toegankelijk vanaf 16.30 u. en bezoekers krijgen de raad tijdig te komen omwille van de veiligheidsmaatregelen. De organisatie is in handen van Opera Nova Onlus. Ze worden bijgestaan door het Coro della Diocesi di Roma, waarvan monseigneur Marco Frisina de beroemde dirigent zal bijstaan. De opbrengst het concert gaat naar de bouw van een kathedraal in Oeganda en de realisatie van een agrarische school in Burkina Faso.

Opmerkelijk is dat de tickets voor het concert gratis zijn. De toeschouwers kunnen bij het verlaten van de zaal echter een vrijwillige donatie doen aan de pauselijke projecten, die passen binnen het Jubeljaar dat op 20 november eindigt. De tickets zijn te reserveren via deze website. Een aantal ereplaatsen in de aula worden voorbehouden aan armen en daklozen. Die worden  willekeurig uitgenodigd door de pauselijke aalmoezeniersdienst om het concert bij te wonen. Jongeren van het bisdom Rome zullen die avond zorgen dat zij ook een maaltijd en een geschenkje als herinnering krijgen.

Verschillende verenigingen hebben reeds hun medewerking en aanwezigheid toegezegd. Onder hen de Sovrano Militare Ordine di Malta, de Circolo San Pietro, de Caritas Diocesana di Roma, de Comunità di Sant’Egidio, het Centro Astalli per i rifugiati, l’Unitalsi, ACLI di Roma, de Comunità Nuovi Orizzonti, Mater Mundi Onlus en de Associazione Comunità Papa Giovanni XXIII. Vorig jaar vond in het Vaticaan ook al een concert plaats voor het goede doel. De concerten worden gepatroneerd door het Pontificio Consiglio per la promozione della Nuova Evangelizzazione en de Fondazione San Matteo in memoria del cardinale Van Thuan uit Vietnam.

www.concertoperlacarita.org

 

 

2 Reacties to “Ennio Morricone geeft concert in het Vaticaan”

  1. Gianni di Panni Says:

    Le prenotazioni sono chiuse per esaurimento posti disponibili.
    È peccato.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.