Italië opnieuw getroffen door zware aardbeving

De aarde blijft beven in Italië. Zondagochtend vond opnieuw een zware aardbeving plaats in het midden van Italië. De aardbeving had een kracht van 6,5 op de schaal van Richter, en is daarmee de zwaarste in 35 jaar en zwaarder dan de recente beving van augustus in Amatrice, waarbij bijna 300 mensen omkwamen. De regio ten zuidoosten van Perugia is het zwaarst getroffen. Volgens de autoriteiten zijn heel wat gebouwen ingestort. Wonderlijk genoeg zijn er waarschijnlijk geen of weinig doden gevallen maar de schade is enorm. Duizenden Italianen zijn dakloos.

De aardschok was ook goed te voelen in Rome, waar de metro uit veiligheidsoverwegingen preventief werd gesloten en de scholen ook vandaag nog dicht zullen zijn. De gebouwen in Rome worden onderzocht op schade. Er zijn nog steeds regelmatig naschokken. Sinds Amatrice zijn er al honderden schokken geweest in de brede regio. Schokken met een magnitude hoger dan 5 op de schaal van Richter worden beschouwd als afzonderlijke aardbevingen, al de rest zijn naschokken van eerdere bevingen.

De 5.000 inwoners van het stadje Norcia in Umbrië werden in de loop van de dag geëvacueerd omdat vele gebouwen instabiel geworden zijn. In Norcia werd de basiliek van de heilige Benedictus verwoest en stortte ook een andere kerk in het middeleeuwse centrum in. In het al eerder zo zwaar getroffen Amatrice bezweken een kerktoren en een stadstoren. De kans bestaat dat de komende uren en dagen nog zware naschokken plaatsvinden.

Eén reactie to “Italië opnieuw getroffen door zware aardbeving”

  1. Gianni di Panni Says:

    Ik maak me ook zorgen over een eventuele vulkaan uitbarsting bij Rome. Lago di Bracciano zou dan uitstromen. Moet er niet aan denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.