Culinair kunstevenement met lunch en receptie

S.P.Q.R. nodigt uit op een culinair kunstevenement met een lunch in aanwezigheid van de kunstenaar en een receptie. Datum: zondag 20 november om 12 uur (deel I) en om 18 uur (deel II). Plaats: Trattoria Etna, Tiensestraat 123 in 3000 Leuven.

Om 12 uur krijgen 20 leden van S.P.Q.R. de kans om samen met de Italiaanse kunstenaar Maurizio Todisco (1980, Puglia) te genieten van een geweldige Italiaanse maaltijd (zie verder) en een aantal lekkere wijnen. De kunstenaar stelt een selectie van zijn werken gedurende één dag tentoon in de trattoria en zal er ook iets over vertellen. Je zit bij hem aan tafel. Het is een ideale gelegenheid om je Italiaanse netwerk te versterken, ook met andere clubleden.

In een tweede deel, dat om 18 uur begint, kan je enkel kennismaken met de tentoonstelling. Ook dit bezoek is exclusief voor leden van S.P.Q.R. We bieden onze leden graag een glaasje bubbels aan. Niet-leden zijn ook welkom; er zijn bonnetjes voor drankjes te koop. De tentoonstelling is enkel die dag te bezoeken en verdwijnt daarna.

Lunchmenu 20 november om 12 uur

– Verwelkoming om 12 uur met aperitief en een hapje;
Assortiment antipasti: polpette di carne e verdure, parmiggiana di melanzane, caponatina di pesce spada, arancini;
Primi piatti: Pasta al finocchietto selvatico (wilde venkel)
Secondi: Falsomagro (rundslapje gevuld met spinazie, crudo en ei) OF pesce spada (zwaardvis)
Dolci e Caffè
– Aangepaste wijnen en water tot aan de koffie.
– Einde voorzien om 15.30 uur

Hoe schrijf je in?

Wie aanwezig wil zijn op deze culinaire ontmoeting met de kunstenaar (om 12 uur, deel I) stuurt een mailtje naar chris@spqr.be en schrijft na bevestiging 80 euro per persoon over op rekeningnummer BE58 6528 3976 7579 op naam van SPQR Events in 3000 Leuven. Gelieve te vermelden: ‘vlees’ of ‘vis’. Je betaling geldt als bewijs van inschrijving. Inschrijven kan tot uiterlijk 15 november.

Wie enkel aanwezig wil zijn op de drink om 18 uur, stuurt eveneens een mailtje met zijn of haar naam naar chris@spqr.be met de vermelding van ‘kunst 18 uur’.
Je ontvangt daarna een bevestigingsbericht. Inschrijven is verplicht, ook voor deze ontmoeting.

Wie is de kunstenaar?

Maurizio Todisco werd geboren in Zuid-Italië in 1980. Zijn eerste kunstimpressies bestaan uit aquarellen, voornamelijk portretten van vrouwen. Op twintigjarige leeftijd vertrekt hij uit Italië op zoek naar werk en komt terecht in België en Nederland. Het is een drukke periode die ervoor zorgt dat zijn kunstproductie vrijwel stilvalt tot in 2009. Tijdens een verblijf in Rotterdam komt Maurizio terecht in een hotel waar de Mexicaanse stijl, met veel kleurrijke muren en schilderijen van Frida Kahlo die hem enorm inspireerden. Het was de eerste keer dat hij in contact komt met zulke sterke en intense schilderijen.

Die nacht droomde hij opnieuw van kunst en die ervaring was sterk genoeg om Maurizio opnieuw in de ban te brengen van de schilderkunst. Hij zegde zijn werk op en wijdde zich vanaf dan volledig aan de kunst. Dat lukte bijzonder goed en na een verblijf in Napels werden zijn warm gekleurde schilderijen met surrealistische landschappen uit dromen en fantasieën steeds meer gewaardeerd. Inspiratie kreeg hij niet enkel van Frida Kahlo, maar ook van de mensen om hem heen. Hij schildert zowel met acryl als olieverf of met een mix van beide. Er volgden tentoonstellingen en zijn werk brengt hem nu terug naar de landen waar hij destijds gastvrij werd onthaald. De expo Fishing Dreams komt voor één dag naar België en als lid van S.P.Q.R. kan je een selectie van de werken exclusief bekijken in Trattoria Etna.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s