Usque ad lunam et retro

Usque ad lunam et retro: tot aan de maan en terug, zover kan de liefde voor Latijn gaan! Teksten op klassieke monumenten, spreekwoorden, referenties in de literatuur: Latijn is overal. Heb je vroeger Latijn gestudeerd maar zit je kennis onder het stof? Heb je nooit Latijn gehad op school maar kriebelt het om toch meer te weten van die rare jongens en meisjes en hun taal?

Grijp je kans en schrijf je in voor de eerste lessenreeks van Usque ad lunam, een cursus Latijn voor beginners die start op donderdag 17 november. We werken met de methode van Hans Ørberg, Lingua Latina per se illustrata. Ørbergs baanbrekende werk wordt ook wel de natuurlijke methode genoemd: woorden staan er in een betekenisvolle context waardoor het makkelijker is om ze te memoriseren en zelf te gebruiken. Tijdens de lessen bouw je zo je kennis van het Latijn altijd verder op zonder rijen woordjes uit je hoofd te leren.

De lessen vinden plaats in het centrum van Leuven, telkens op donderdagnamiddag van 14 uur tot 15.30 uur (lesdata: 17/11, 1/12, 8/12, 15/12, 22/12, 12/1, 19/1, 26/1, 2/2, 9/2).

Voor de 10 lessen betaal je 100 euro. Storten kan op rek nr. BE 7900 1440 6861 33 met vermelding van je naam en Usque ad lunam 1. Meer info? Mailtje naar usqueadlunam@gmail.com.

Dorinda Dekeyser is leerkracht Italiaans met een gezonde passie voor Latijn en de klassiekers. Vorig jaar behaalde ze het diploma ‘Extra lesbevoegdheid Latijn’ aan de lerarenopleiding van de UCLL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.