De fascinerende vierde eeuw

Archeologe Annet van Wiechen geeft op zaterdag 10 december van 11 uur tot 16.30 u. in Leiden een studiedag met als thema ‘De fascinerende vierde eeuw’. De dag bestaat uit vier lezingen van ongeveer 60 minuten. In de ochtend en de middag is er een korte pauze en de lunchpauze is van 13.30 uur tot 14.30 uur.

Aan het begin van de vierde eeuw werd het christendom getolereerd (313), tegen het einde van de vierde eeuw was het christendom de enige toegestane religie, kwam er een einde aan de Olympische spelen en werden alle tempels gesloten of gesloopt.

De spil in deze ontwikkeling was Constantijn de Grote (306-337). Waarom bevorderde hij eigenlijk het christendom? Belangrijk is ook de stichting van ‘zijn’ stad Constantinopel (330). In de studiedag zal tevens veel aandacht worden besteed aan keizer Julianus (361-363) die de oude goden een warm hart toedroeg en die de toenemende christiansering van zijn tijd wilde keren. Tijdens de regering van Theodosius de Grote(379-395) viel officieel het doek voor de traditionele goden.

Meer informatie (inschrijvingen, kostprijs, bereikbaarheid, …) vind je hier. Leden van S.P.Q.R. krijgen 5 euro korting als zij bij opgave via contac@OudWeb.nl melden: S.P.Q.R.-lid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.