Handige offline-kaarten op Maps.me

De roamingkosten binnen de EU mogen onlangs dan gedaald zijn, dat betekent niet dat je zomaar overal mobiel kan internetten. Er zijn in het buitenland immers nog genoeg plekken zonder een degelijke 3G of 4G-infrastructuur. Wat tijdens je reizen daarom niet mag ontbreken op je smartphone, zijn de offline kaarten van Maps.me. Offline kaarten zijn plattegronden en kaarten van een volledig land of een bepaalde regio die je vooraf kan downloaden. Je bent dus niet langer afhankelijk van een internetverbinding. Naast zo’n kaart heeft een tablet of smartphone immers voldoende aan de ingebouwde gps-technologie om je exacte positie te bepalen. Ook de app Google Maps (ook beschikbaar in een versie voor de iPhone) stelt je in staat om offline plattegronden te downloaden, compleet met routebeschrijvingen, maar de oplossing van Maps.me is wellicht net iets gebruiksvriendelijker.

Zo hoef je in Maps.me niet in te zoomen op een bepaald gebied, maar kan je gewoon aanvinken welk landen, regio’s of zelfs provincies je offline beschikbaar wil maken (in doorgaans kleinere bestanden). De plattegrond van je huidige locatie staat telkens netjes bovenaan. Vervolgens heb je ook onmiddellijk toegang tot de belangrijkste interessepunten in het gebied, gaande van toeristische attracties over geldautomaten tot winkels en restaurants. Bij Google Maps levert een dergelijke zoekopdracht (offline welteverstaan) aanzienlijk minder bruikbare informatie op.

Nog een verschil met de app van Google is dat Maps.me  zonder internetverbinding ook routes voor fietsers en voetgangers kan plannen. Het offline navigatieluik van Google Maps heeft voorlopig enkel oog voor automobilisten. Andere eigenschappen van de app zijn de bookmarkfunctie voor favoriete locaties en de mogelijkheid om je actuele positie te delen met anderen via een sms, mail of een van je sociale netwerken. Maps.me is gratis beschikbaar voor iOS, Android en BlackBerry. De downloadlinks voor de verschillende platformen vind je op deze website.

Eén reactie to “Handige offline-kaarten op Maps.me”

  1. Gianni di Panni Says:

    Dat Maps.me werkt best goed eigenlijk. Het grote voordeel van Google Maps is dat ze ook perfect(!) de OV routes weergeven. Compleet met exacte vertrektijden en haltes. En dat is in een stad als Rome wel handig, want de bussen rijden hier kriskras en ogenschijnlijk zonder systeem.
    Bovendien kun je op je computer thuis te bezoeken plekken markeren, die je dan (met synchronisatie) ook op je smartphone beschikbaar hebt. De vele tips van deze SPQR website hebben me al op vele mooie plaatsen gebracht. Nog heel erg bedankt daarvoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.