Gloednieuw congrescentrum La Nuvola is enkele dagen open voor het publiek

Op 8, 9, 10 en 11 december wordt het gloednieuwe en vorige maand ingehuldigde congrescentrum La Nuvola in de EUR-wijk voor het eerst opengesteld voor het publiek. In de toekomst zal het publieke gedeelte van La Nuvola gewoon te bezoeken zijn, maar omdat de bouwwerken zolang hebben geduurd zijn zowel de Romeinen als vele toeristen razend nieuwsgierig naar dit nieuwe staaltje moderne architectuur in Rome.

Het is ook de eerste gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van het enorme complex. Om chaos te vermijden moeten belangstellenden zich vooraf aanmelden via de website www.nellanuvola.it. Dat kan vanaf vandaag om 12 uur. Het bezoek is gratis en gebeurt in groepen van 150 tot 200 personen. Elk bezoek duurt ongeveer een uur. Het gigantische Roma Convention Center La Nuvola, zoals de officiële naam luidt, is tijdens deze vier publieksdagen open van 9 tot 19 uur.

Het futuristisch aandoende congrescentrum La Nuvola met auditoria, tentoonstellingszalen en aanpalend een hotel, werd vorige maand officieel geopend. Het project is een ontwerp van de Romeinse architectenstudio Massimiliano Fuksas en is meteen het grootste gebouw dat de jongste vijftig jaar in Rome werd gerealiseerd. Het ontwerp, de planning en de uitvoering hebben samen liefst 18 jaar geduurd.

The Cloud, zoals buitenlandse bezoekers het gebouw noemen, heeft volgens de architect 275 miljoen euro gekost maar volgens de opdrachtgever liggen de werkelijke kosten veel hoger. Daarover lees je binnenkort meer. De handel en het toerisme die het ecovriendelijke en aardbevingsbestendige complex moet aantrekken, zal de stad Rome volgens verwachting een economische boost van 300 tot 400 miljoen euro per jaar opleveren. Het gebouw heeft in totaal een capaciteit van ongeveer 8.000 zitplaatsen. Het ontwerp bestaat uit drie verschillende architectonische elementen.

In de aanloop naar de eerste dagen van het publieke bezoek op 8, 9, 10 en 11 december besteden we in een paar nieuwsbrieven uitgebreid aandacht aan dit opmerkelijke en fantastische bouwwerk, dat er na jarenlange discussies en moeilijkheden nu toch eindelijk staat. Los van de enorme kostprijs heeft Rome er nu in ieder geval een bijzonder staaltje moderne architectuur bij, een gebouw dat vele architectuurliefhebbers uit alle hoeken van de wereld in de toekomst graag eens van dichtbij zullen willen komen bekijken. In die zin zal La Nuvola ongetwijfeld ook uitgroeien tot een toeristische attractie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.