Recordaantal bezoekers voor het Forum Romanum

Het Forum Romanum stevent dit jaar af op een recordaantal bezoekers. Omdat zowel bij de in- en uitgangen van de Palatijn en het Forum Romanum tellers werden geïnstalleerd op de tourniquet-toegangen, is het perfect mogelijk de bezoekersstromen netjes in kaart te brengen. Hetzelfde gebeurt trouwens ook bij andere sites en musea.

Dit jaar is het vooral duidelijk dat het openstellen van de Santa Maria Antiqua en de Rampa Imperiale het aantal bezoekers aanzienlijk heeft opgedreven. Maar ook de niet aflatende inspanningen om steeds meer delen van de archeologische site open te stellen voor het publiek begint te duidelijk te lonen. Anderzijds was het voorbije jaar ook een pauselijk Jubeljaar, waardoor Rome toch ook zowat 18 miljoen extra bezoekers mocht verwelkomen.

Op exacte cijfers is het nog even wachten, maar het Forum Romanum zal dit jaar ongeveer 1,5 miljoen extra bezoekers ontvangen, wat het totale cijfer op ruim zes miljoen toegangstickets zal brengen.

Interessant om weten: hoewel een ticketje voor het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel gedurende twee dagen geldig is om eveneens het Colosseum te bezoeken, hebben dit jaar tot nog toe 508.340 mensen het Forum Romanum bezocht, zonder nadien ook het Colosseum te betreden.

Dat is een trend die de jongste jaren toeneemt. Het Colosseum is uiteraard een icoon uit de oudheid, maar biedt desondanks minder dan de Palatijn. De keizerlijke heuvel heeft een veel langere geschiedenis, zeg maar van Romulus tot de Renaissance.

Er zijn op de Palatijnse heuvel en op het Forum Romanum ook meer speciale tentoonstellingen en avondlijke evenementen. Wie niet zoveel tijd heeft lijkt dus veel sneller te kiezen voor een bezoek aan het Forum Romanum en/of de Palatijn en het Colosseum gewoon over te slaan.

Een pluspunt is natuurlijk dat het Colosseum ook aan de buitenzijde buitengewoon fotogeniek is. Japanse toeristen die een busrit doorheen Rome maken, stappen soms zelfs niet meer uit en maken gewoon een aantal foto’s vanuit hun bus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s