Tessa Vrijmoed bundelt dertig columns in boek

In het nieuwe boek Het Colosseum voorbij bundelt S.P.Q.R.-clublid Tessa D.M. Vrijmoed het dagelijkse leven in Rome vanuit dertig oogpunten. Het is een luchtig en aanstekelijk boek en een aanrader voor wie van reizen, cultuur en mensen houdt.

De auteur neemt de lezer mee naar de wijksupermarkt waar kassamedewerker Ovidio grappen maakt met zijn klanten. Ze vertelt over de balletjuf die haar cursisten dwingt hun haar in een knotje te dragen en wijst op het standbeeld van dichter Belli, wiens botte gedichten nog steeds choqueren.

Ze gluurt naar de tepel van de overbuurvrouw, beeldt zich het Forum Romanum millennia geleden in en legt uit hoe sportfans hun geld investeren in ‘Schijnvoetbal’. Opvangcentra voor migranten, evenementen in musea en de opschudding in de stad bij filmopnames passeren daarnaast de revue.

‘Het Colosseum voorbij’ is een bundel van dertig van de beste columns die de voorbije jaren op de gelijknamige blogsite zijn verschenen. Ze zijn herschreven en in een nieuw jasje gestoken.

Tessa Vrijmoed is classica en woont sinds 2008 in Rome. In haar schrijfdebuut ‘Laat je krekels maar krieken’ doet ze verslag van haar nieuwe leven in het buitenland. Ze is tevens auteur van reisgids time to momo – Rome.

Het Colosseum voorbij
Auteur: Tessa D.M. Vrijmoed
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 99
Afmetingen: 6 x 180 x 110 mm
Gewicht: 90 g
Eerste druk november 2016
Prijs: 15,95 euro
ISBN10 940215650X
ISBN13 9789402156508
Online bestellen kan hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.