In het zadel voor Rome – Lezing over de Romeinse cavalerie

Archeoloog Bernard Vandaele (Project Quintus) organiseert als eerbetoon aan zijn overleden viervoeter Evion op vrijdag 10 februari om 20 uur in Leuven een benefietlezing over de Romeinse ruiterij. Plaats van afspraak: Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, zaal A.13 (vanaf 19.30 uur, start lezing om 20 uur). Inschrijven kan via storting 20 euro op rekening nr. BE 48 7350 3265 4127 van de Sympathisanten van Project Quintus.

Spreker Bernard Vandaele studeerde archeologie aan de KU Leuven en nam sindsdien deel aan verschillende opgravingscampagnes, waaronder negen zomers op de beroemde site van Sagalassos in Turkije. Door zelfstudie specialiseerde hij zich in alles wat met het Romeinse leger te maken heeft. Als de Romeinse legionair Quintus geeft hij jaarlijks vele educatieve lezingen in scholen. Hij publiceerde tevens aantal wetenschappelijke artikels en vier boeken over de Romeinse strijdmacht.

Bernard Van Daele is tevens voorzitter Romeinse re-enacting groep Legio XI Claudia Pia Fidelis, die reeds tien jaar bestaat. Deze groep enthousiastelingen houden zowel in binnen- als buitenland wetenschappelijk verantwoorde reconstructies van het Romeinse militaire en civiele leven uit de eerste eeuw v. Chr. In 2010 ontving Bernard Van Daele de Romulusprijs van onze Romevereniging S.P.Q.R.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s