Tentoonstelling en boek bieden blik op dagelijks leven in Sagalassos

Van 16 maart tot 22 april stellen de ‘Sagalassos Artists in residence’ Danny Veys, Bruno Vandermeulen en Barbara Debruyn hun werk tentoon in het Leuvense Anatomisch Theater. Tegelijkertijd stelt professor Jeroen Poblome, directeur van het Sagalassos Project, zijn nieuwe boek ‘Verloren in Sagalassos. Objecten met een verhaal’ voor.

Tijdens de tentoonstelling geven fotografen Danny Veys en Bruno Vermeulen en juweelontwerpster Barbara Debruyn hun kijk op het dagelijkse leven in het oude Sagalassos. Ze gingen hiervoor aan de slag met een reeks archeologische vondsten die het verhaal van Sagalassos en haar bevolking illustreren tussen het einde van de Klassieke periode en de volle Byzantijnse tijd (5de eeuw v. Chr – 13de eeuw na Chr.). Eenvoudige voorwerpen uit klei, steen, metaal, been of glas interpreteerden ze op artistieke wijze in fotografie en nieuw ontworpen juwelen. De voorwerpen kregen zo een heel eigen karakter en vertellen elk hun eigen verhaal.

Aansluitend bij deze tentoonstelling brengt professor Jeroen Poblome alle verhaallijnen samen tijdens een reeks lezingen. Hij deelt recente inzichten over hoe mooi maar ook hoe anders het leven in de oudheid was. Tegelijkertijd verschijnt ook zijn nieuwe boek ‘Verloren in Sagalassos. Objecten met een verhaal’, dat naast geïnspireerde verhalen over het dagelijkse leven in Sagalassos ook foto’s van Bruno Vandermeulen en Danny Veys bevat. Zo krijgt de lezer een unieke blik op het leven van de vele inwoners van de antieke stad Sagalassos (Turkije), sinds 1990 het onderzoeksonderwerp van het Sagalassos Archaeological Research Project van de KU Leuven.

www.sagalassos.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.