De bekentenissen van Constantijn

Historicus Wim Jurg schreef een historische roman met als titel ‘De bekentenissen van Constantijn’. In dit boek portretteert hij een krachtige, geestige en eenzame man, die voor de eerste en de laatste keer terugkijkt op zijn leven. Constantijn de Grote, keizer van de Romeinen en begunstiger van de christenen, heeft zijn laatste oorlog voorbereid. Alles is klaar, het moet alleen nog voorjaar worden. Dan droomt hij. De volgende ochtend roept hij de slaaf Septimus, schrijver voor bijzondere opdrachten.

Terwijl Constantijn wacht op het begin van zijn laatste veldtocht, dicteert hij informatie over de vier keuzes die zijn leven en de levens van vele anderen hebben bepaald. Keuzes over de staat en de godsdienst, over de liefde, over leven en dood. Constantijn had zelfs de macht om herinneringen te verbieden, aan verslagen tegenstanders, aan leden van zijn eigen familie.

De bekentenissen van Constantijn is verschenen bij Uitgeverij Damon. Wim Jurg (°1953) werd opgeleid als historicus aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie werkte hij in zakelijke functies in de kunsten (theater, muziek, film, letteren). Tussen 1998 en 2001 verschenen van hem drie romans (Het verlangen naar Constantinopel, De secretaris en De belegering van Anna), die zich allen afspelen aan het einde van de late oudheid (zevende eeuw na Chr.). In 2011 publiceerde Uitgeverij Damon zijn eerste non-fictieboek: ‘De vierde eeuw, of hoe het christendom staatsgodsdienst werd’.

De bekentenissen van Constantijn
Auteur: Wim Jurg
Eerste druk: 31 januari 2017
ISBN:9789463401654
208 pagina’s
Uitgeverij: Damon
Prijs: 19,90 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s