Tientallen Vlamingen gestrand in Rome

Tientallen Vlamingen zitten al twee dagen vast in Rome, nadat hun Ryanair-vlucht naar Brussel van maandag 15.35 uur werd geschrapt. Dat kwam door een staking van de Italiaanse luchtverkeersleiders, waardoor twee vluchten uit Rome en één uit Milaan naar de luchthavens van Zaventem en Charleroi werden geannuleerd. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws op zijn website. Op de luchthaven Leonardo da Vinci in Rome Fiumicino moesten tientallen Vlamingen gisteren urenlang wachten op meer info van Ryanair. Ze kunnen nu pas woensdagmorgen om 7.10 uur met een nieuwe vlucht terug naar Brussel.

Maar intussen zorgt de gebrekkige opvang die Ryanair de passagiers biedt voor heel wat frustraties bij de gestrande reizigers. “Ryanair stelde maandag na urenlang wachten voor om een hotel te boeken in het centrum van Rome. Zij zouden twee nachten met ontbijt en lunch én de transfers van en naar de luchthaven vergoeden, wat wettelijk is bepaald. Maar we werden met een bus naar een plek gevoerd, ergens in ‘the middle of nowhere’. In dat hotel bleken er maar vier kamers vrij. Een hele discussie natuurlijk, waarop de buschauffeur en de medewerker van Ryanair zijn weggereden, zonder zich nog om ons te bekommeren. Met het hotel hebben wij dan uiteindelijk een oplossing gevonden door appartementen in de buurt in te schakelen”, klinkt het bij de Vlamingen in Rome.

Vanmorgen kregen ze dan ook nog eens te horen dat Ryanair maar voor één nacht zal betalen. “Dus moeten wij de tweede hotelovernachting, de maaltijden én de transfer naar de luchthaven zelf betalen én regelen. Schandalig gewoon. Of hoe je gestrande reizigers nog meer in de kou kunt laten staan. Iedereen moet hier ook maar zijn plan trekken, want enige info krijgen we niet. We proberen elkaar bij te staan, want er zijn ook oudere mensen bij, die niet goed overweg kunnen met internet. Dat dit héél erg frustrerend is, mag duidelijk zijn”, besluiten de boze reizigers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s