S.P.Q.R. bezoekt tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ in Tongeren

Het Gallo-Romeins Museum pakt uit met een heel aparte tentoonstelling over de vrouwelijke schoonheid in de oudheid en in onze tijd. Hoe zag de ideale vrouw er uit volgens de oude Romeinen? Wat deden de Romeinse vrouwen om dit ideaal na te streven? Is het een tijdloos gegeven? Als toonbeeld van schoonheid staat de godin Venus centraal in deze tentoonstelling. Haar beeltenis wordt aangevuld met authentieke voorwerpen uit musea in binnen- en buitenland. Bijzonder is het samenspel met foto’s van Marc Lagrange, bekend voor zijn sensuele afbeeldingen van mooie hedendaagse vrouwen. Met citaten uit werken van antieke auteurs wordt de bezoeker teruggevoerd naar de sfeer van de oudheid. Daarnaast getuigen vrouwen in filmpjes hoe zij dit vandaag beleven.

S.P.Q.R. geeft je op maandag 1 mei de gelegenheid om deze esthetische ervaring te beleven dankzij een persoonlijke en boeiende uitleg door gespecialiseerde gidsen van het museum.

Programma

  • Tussen 10 uur en 10.20 uur stipt: aanmelding van de deelnemers aan de ingang van het Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15 in 3700 Tongeren
  • Om 10.30 uur: Bezoek met Nederlandstalige gids aan de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’.

Praktisch

Deelnameprijs per persoon:

  • 8 euro voor S.P.Q.R-leden
  • 11 euro voor niet-leden

S.P.Q.R. zorgt voor één of meer gratis gidsen (afhankelijk van het aantal deelnemers, zodat de groep niet te groot wordt). Vooraf inschrijven is is verplicht. Stuur hiervoor een mailtje naar chris@spqr.be met de namen van de deelnemers en of ze S.P.Q.R.-lid zijn of niet.

Stort vervolgens het vereiste bedrag op bankrekeningnummer BE 58 6528 3976 7579 van S.P.Q.R. Events in 3000 Leuven met vermelding van “ …. aantal personen – Bezoek Timeless Beauty”. Je ontvangt van ons een bevestiging van je inschrijving. Omwille van praktische redenen worden de inschrijvingen afgesloten op maandag 24 april.

Tip:

  • Als je met de wagen komt maak je best gebruik van de parking de Motten (Kastanjewal).
  • Tongeren is goed bereikbaar per trein.

Klik hier voor een stadsplannetje van Tongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.