Opnieuw avondlijke bezoeken in de Vaticaanse Musea

De voorbije jaren waren de avondlijke openingen van de Vaticaanse Musea een groot succes en ze worden dus ook in 2017 opnieuw herhaald. Van 21 april tot 27 oktober kan je elke vrijdagavond van 19 uur tot 23 uur weer je eigen museumnacht in het Vaticaan beleven. Heel wat mensen vinden het naar verluidt best wel spannend om in de avondlijke uren door een museum te dwalen. De laatste toegang is voorzien om 21.30 uur. Je moet verplicht online reserveren voor deze speciale avondbezoeken.

De meeste populaire bezienswaardigheden zijn ook tijdens de avondopeningen toegankelijk: de Egyptische afdeling, het Museo Pio Clementino, de galerij met de wandtapijten, de kamers van Rafaël, de Borgia-appartementen, de collectie hedendaagse kunst, de Sixtijnse kapel, enz. De Sala Pio V met een verzameling middeleeuwse keramiek en mozaïeken is zelfs uitzonderlijk open.

Gedurende een aantal vrijdagavonden worden ook concerten gepland, die beginnen telkens om 20.30 uur. Het programma komt binnenkort online beschikbaar. Ook voor deze concerten zal je online moeten reserveren.

Toch nog even dit: op vrijdag zijn de Vaticaanse Musea ook overdag gewoon open op de klassieke uren, van 9 tot 18 uur, met de laatste toegang om 16 uur. Na 18 uur kan je dus niet even blijven rondhangen om daarna ook de avondactiviteiten mee te maken. Daarvoor is een afzonderlijk ticket nodig.

Tot slot: de laatste zondag van de maand is de toegang gratis van 9 tot 14 uur (laatste toegang om 12.30 uur).

Website Vaticaanse Musea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.