Romeinendag op zaterdag 29 april 2017 in Brussel

De Romeinendag biedt een ontmoetings- en overlegforum voor iedereen die geïnteresseerd is in de Gallo-Romeinse periode in onze regio. De lezingen hebben betrekking op de actualiteit van het archeologisch onderzoek, de opgravingen en vondsten van het jaar 2016, of op langdurig onderzoek dat onlangs werd afgesloten.

Het comité voor de bevordering van het onderzoek in de Gallo-Romeinse archeologie brengt instellingen, universiteiten en musea uit de drie gewesten van België samen. Het comité organiseert jaarlijks een colloquium. De Romeinendagen vinden afwisselend in één van de drie Belgische gewesten plaats. Het evenement heeft als doel een ontmoetings- en communicatieplek aan te bieden voor onderzoekers met belangstelling voor de Romeinse geschiedenis van onze streken. Het is bovendien een gelegenheid om snel kennis te nemen van de recente ontdekkingen en onderzoeksprojecten op dit gebied en kan misschien de opstart van bijkomende inspireren.

De Romeinendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 april in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Jubelpark 10, 1000 Brussel.  Het inschrijvingsgeld, inclusief de brochure, bedraagt 18 euro. Inschrijven kan nog tot 15 april met behulp van het formulier dat je hier kan terugvinden.  Het volledige programma met een overzicht van de onderwerpen en de sprekers en alle praktische informatie kan je vinden op signaromana.wordpress.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.