Mozesbeeld is gerestaureerd en kreeg nieuwe verlichting

Waarschijnlijk heb je bij een bezoek aan Rome ook al wel eens het befaamde Mozesbeeld gezien dat Michelangelo maakte voor het graf van paus Julius II. Maar misschien ook niet, want de San Pietro in Vincoli, de kerk waarin zich de tombe met het beeld bevindt ligt een klein beetje verstopt; je moet er eigenlijk doelbewust naartoe wandelen.

In ieder geval is er sinds een paar maanden een goede reden om nog eens naar Mozes te gaan kijken. De volledige beeldengroep werd zorgvuldig gerestaureerd en voorzien van een nieuwe, aangepaste verlichting. Vermoedelijk Voor het eerst in lange tijd ziet Mozes er weer opvallend fris uit.

Het monument dat jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht is inderdaad weer in volle glorie te bewonderen. Het grootste deel van de kosten werd gesponsord door de Italiaanse Lotto. Het proper maken van het Carrara-marmer en het terughalen van de gedetailleerde minieme kleurschakeringen in de witte steen gebeurde door specialisten die er met de nieuwste technieken en vooral met eindeloos geduld aan hebben gewerkt.

De bedoeling van het hele project en de nieuwe verlichting was om de omstandigheden waaronder de tombe in de zestiende eeuw werd gebouwd volledig in ere te herstellen. Daarvoor werd ook in de kerk zelf een raam opnieuw dichtgemaakt, dit om een foute lichtinval te vermijden.

De gloednieuwe led-verlichtingsinstallatie bestond vierhonderd jaar geleden uiteraard nog niet, maar verlichtingsspecialisten wisten het systeem perfect af te stellen op de omgeving van het beeld. De intensiteit van het licht, geprojecteerd op de marmergroep is vrijwel perfect. Veel mooier kan Mozes niet meer te bezichtigen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.