Ryanair pakt uit met connectievluchten vanuit Rome Fiumicino

Vandaag is de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair op de luchthaven Leonardo da Vinci in Rome Fiumicino gestart met het uitvoeren van connectievluchten. Daardoor kunnen passagiers voor de eerste keer in de geschiedenis van de maatschappij vliegen tussen twee Ryanair-bestemmingen en overstappen op één van hun basissen. Ryanair rolt de nieuwe mogelijkheid voorzichtig uit en biedt om te beginnen slechts tien routes aan via Rome dat in primeur als hub fungeert. Als de proef een succes is, zullen meer transfervluchten volgen over het hele Ryanair-netwerk.

Flightlevel.be, een site die gespecialiseerd is in internationaal luchtvaartnieuws, maakte het nieuws wereldkundig. Vanaf vandaag kunnen passagiers vanuit Alicante, Barcelona, Bari, Brussel, Catania, Comiso, Malta en Palermo via de luchthaven van Rome Fiumicino doorvliegen naar een andere Ryanair-bestemming. Passagiers hoeven net zoals bij de klassieke netwerkmaatschappijen niet meer in te checken voor hun tweede vlucht en ook hun bagage wordt automatisch getransfereerd naar de eindbestemming. Concreet betekent dit dat het nu bijvoorbeeld mogelijk is om met Ryanair vanaf Brussel via Rome naar Catania in Sicilië te vliegen.

Indien de proef in Rome Fiumicino succesvol is, zullen later dit jaar meer verbindingsvluchten over het hele Ryanair-netwerk worden uitgerold, te beginnen met meer routes vanuit Rome. Met dit initiatief komt Ryanair nog meer op het terrein van de traditionele netwerkcarriers, die nu al stevige concurrentie ondervinden van de Ierse maatschappij. Ryanair overlegt momenteel ook met andere potentiële partners om later dit jaar mogelijk te starten met verbindingen met andere maatschappij tegen eind dit jaar.

“Ryanair  heeft de manier waarop de traditionele luchtvaartmaatschappijen werken altijd links laten liggen. Connectievluchten aanbieden kan voor een luchtvaartmaatschappij een extra kost betekenen en zorgt ook voor meer risico’s. Bij vertragingen van de eerste vlucht kunnen passagiers hun tweede vlucht missen en moeten zij herboekt worden naar een latere vlucht. Ook het transfereren van bagage tussen twee vliegtuigen brengt een meerkost met zich mee, vooral als de tijd tussen de twee vluchten beperkt is. Om die problemen en kosten te vermijden plant Ryanair voor haar eerste connectievluchten een minimale overstaptijd van minstens twee uur en half tot drie uur. Daardoor hebben passagiers in geval van vertraging nog voldoende overstaptijd en kan ook hun bagage nog op een normale manier naar het toestel gebracht worden”, aldus Flightlevel.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.