Nachtelijke activiteiten op het Forum Romanum

Wist je dat het Forum Romanum ’s nachts een gans andere sfeer oproept dan overdag? Onder de noemer La Luna al Foro Romano kan je vanaf nu tot 28 oktober op vrijdag en zaterdag van 20 uur tot middernacht een bezoek brengen aan het Forum Romanum. De wandeling duurt ongeveer 75 minuten en wordt begeleid door archeologen en historici, in het Engels of het Italiaans.

Groepen mogen maximum 25 personen tellen. De toegang is voorzien aan de Via della Salaria Vecchia (langs de Via dei Fori Imperiali). Het programma pikt in op het groeiende succes La Luna sul Colosseo, waarbij je eveneens ’s avonds op maandag, woensdag, donderdag , vrijdag en zaterdag een tocht door het Colosseum kan maken.

Ook het programma Viaggio nei Fori keert weer terug. De succesvolle multimediavoorstellingen die drie jaar geleden voor het eerst op het Forum Romanum te zien waren kennen veel succes en Rome blijft ze in de zomermaanden programmeren. Dagelijks kan je een tijdreis maken doorheen het Forum van Caesar of Augustus.

Het programma loopt elke avond vanaf nu tot 12 noveber 2017. Tijdens de multimediashow worden over, door en langs de ruïnes, fragmenten, kolommen en tempelresten digitale beelden geprojecteerd, waardoor de gebouwen als het ware verrijzen en de personages tot leven komen. Het verhaal wordt verteld door Piero Angela.

De eerste voorstelling werd in 2014 opgezet naar aanleiding van de herdenkingen rond de 2000ste verjaardag van het overlijden van keizer Augustus. De praktische uitwerking van het digitale programma kostte toen zo’n 840.000 euro maar de bezoekers waren enthousiast en bleven komen.

Twee jaar geleden werd de voorstelling uitgebreid met het Forum van Caesar. Dit laatste spektakel lokte toen 158.000 betalende toeschouwers die konden genieten van de digitale reconstructies die op de site zelf werden geprojecteerd. Het programma is beschikbaar in het Italiaans, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Duits, Chinees en Japans.

De uren van de voorstellingen zijn bij het Forum van Augustus en het Forum van Caesar verschillend en variëren ook per periode van het jaar. Voor alle praktische details is er een speciale website beschikbaar. Je kan de toegangstickets hier ook online bestellen, maar wie dat liever niet doet kan ook terecht in de toeristische informatiepunten. Bij iedere voorstelling is er op de tribunes plaats voor ongeveer 200 mensen.

La Luna al Foro Romano praktisch

La Luna sul Colosseo praktisch

La Luna al Foro Romano tickets kopen

La Luna sul Colosseo tickets kopen

Viaggio Nei Fori (Augustus en Caesar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.