Mode-ontwerpster Carla Fendi begraven in Rome

Vandaag is Carla Fendi begraven in Rome. Familie en vrienden bewezen de laatste eer aan de befaamde mode-ontwerpster na een dienst in de Santa Maria in Montesanto aan Piazza del Popolo, ook bekend als de chiesa degli artisti of de kerk van de kunstenaars. Ook de burgemeester van Rome, Virginia Raggi, en de actrice Sharon Stone woonden de begrafenis bij. Toen de kist werd buitengedragen weerklonk een langdurig applaus als eerbetoon. De overleden ontwerpster was het zakelijke brein achter het bedrijf. Carla overleed maandag op 79-jarige leeftijd na een langdurige ziekte.

Carla Fendi was de belangrijkste van vijf zussen die een kleine bont- en leerwerkplaats van hun ouders omtoverden tot het luxe internationale modemerk dat het nu is. Ze werd al snel het gezicht van het bedrijf, dat wereldberoemd werd met de baguette-vormige Fendi-bags die per stuk duizenden euro’s kostten.  Het smalle tasje, een ontwerp van Silvia Fendi, wordt onder de bovenarm gekneld ‘zoals de Fransen hun stokbrood dragen’. Zodra ze merkte dat vrouwen storm liepen voor de nieuwe handtas lanceerde Carla Fendi het geniale idee om het printje op de Baguette-tas om de zes maanden te vernieuwen. Het succes was ongezien.

Heel praktisch of nuttig was dat smalle, langwerpige tasje niet, maar het werd ondanks de dure aankoopprijs al gauw ongelooflijk populair. Klanten moesten zich zelfs op een wachtlijst inschrijven om een exemplaar te kunnen bemachtigen. Fendi beschikte nu over een icoontas waarvan er in totaal reeds meer dan 700 versies uitgekomen zijn. Talrijke vrouwen wereldwijd proberen de verschillende versies zelfs te verzamelen.

De jongste jaren ontpopte Fendi zich ook als beschermer en sponsor van heel wat Romeinse fonteinen. Vorig jaar bekostigde het modehuis nog de restauratie van de Trevifontein.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s