Artcity verwent cultuurliefhebber met ruim honderd evenementen

De komende maanden worden in Rome en Lazio meer dan honderd evenementen georganiseerd. Het programma Artcity Summer 2017 is bestemd om de bewoners van Rome die niet met vakantie gaan ook in hun thuisstad te verwennen, maar toeristen en bezoekers zijn natuurlijk ook welkom. Het programma loopt tot en met 21 september.

Vooral de musea krijgen aandacht. Dat hoeft niet te verwonderen: het werelderfgoed van Italië lokt jaarlijks immers miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Vorig jaar kregen de Italiaanse musea en archeologische sites 44,5 miljoen mensen over de vloer. De eerste plaats wordt ingenomen door de regio Lazio, met uiteraard Rome als absolute koploper.

De voorbije jaren werd vastgesteld dat het cultuurtoerisme nog steeds gestaag blijft groeien, ook in de zomermaanden. Een verheugende vaststelling is dat ook de Italianen zelf steeds meer geïnteresseerd raken en hun erfgoed beginnen te (her)ontdekken. Daarom wordt deze zomer een tandje bijgestoken.

Verschillende openbare en particuliere instellingen, musea en stichtingen werken samen en stellen hun locatie ter beschikking als setting voor een aantal bijzondere concerten, dans- en theatervoorstellingen, filmvertoningen, evenementen rond literatuur, kunst en architectuur, enz. Het uitgebreide programma is zodanig opgesteld dat iedereen er wel iets interessants zal terugvinden. De rode draad in het geheel is het hoge kwaliteitsniveau.

Het volledige programma van Artcity Summer 2017 kan je hier downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.