Het wordt nog warmer in Rome

Augustus is altijd al een bijzonder warme maand in Rome en in de meeste andere regio’s van Italië. Het is geen toeval dat heel wat Italianen net in deze superwarme maand zelf met vakantie vertrekken of zoveel mogelijk koelere oorden zoals de bergen opzoeken. De voorbije dagen ging de temperatuur in Rome vlotjes over de 40° C en dat cijfer zou de komende dagen nog kunnen stijgen. Het Ministerie van Gezondheid riep zopas waarschuwingsniveau drie uit voor een aantal steden. Het gaat om Rome, Firenze, Venetië, Milaan, Turijn, Bari en Bolzano.

Drie is het hoogste waarschuwingsniveau en betekent dat de hitte niet alleen gevaarlijk kan worden voor zieken, bejaarden en kleine kinderen maar dat mensen wordt aangeraden om tussen 11 en 18 uur binnen te blijven en de zon te vermijden.  Italië kampt al maanden met hitte en, als gevolg daarvan, een zelden geziene droogte die vooral de landbouw zware schade dreigt te berokkenen. In Rome was er zelfs even een politieke discussie over een mogelijke waterrantsoenering en ook bosbranden dreigen voortdurend op te flakkeren.

Dat het de komende dagen en wellicht weken nog warmer gaat worden is de schuld van een hogedrukgebied uit Afrika dat voor recordtemperaturen zal zorgen. Ten zuiden van Napels werden deze week reeds gevoelstemperaturen van 53° C geregistreerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.