Netflix verfilmt Suburra in Rome

Netflix, de online streamingdienst voor speelfilms en documentaires, produceert zelf ook steeds meer films en series. In Rome verfilmde Netflix het misdaaddrama Suburra, dat nu de montagetafel verlaten heeft en vanaf 6 oktober zal kunnen bekeken worden. Het is een soort van prequel op het gelijknamige boek dat in 2015 al eens werd verfilmd.

Suburra speelt zich af in Rome, waar het Vaticaan, de lokale maffia en een aantal corrupte politici met elkaar in aanvaring komen. De inzet is een badplaatsje aan de kust van Rome dat op het punt staat te veranderen in een gokparadijs. Het vele geld dat daarbij te pas komt en zal kunnen witgewassen worden doet alle betrokkenen dromen. In de verstrengeling van belangen die daarbij komt kijken, volgen we drie jonge criminelen die enorm van elkaar verschillen. Allemaal moeten ze allianties sluiten en toegevingen doen om hun dromen te kunnen verwezenlijken.

Netflix ontwikkelde Suburra in samenwerking met de Italiaanse producenten van wereldwijd geëxporteerde televisiesuccessen zoals Gomorra en Romanzo Criminale. De nieuwe serie Suburra is fictie (al is het verhaal volgens de makers gebaseerd op ware gebeurtenissen) maar volgens mensen die dicht bij de productie staan soms akelig realistisch. De verfilming  toont een beeld van de eeuwige stad dat ver af staat van de idyllische en toeristische plaatjes die meestal van Rome worden getoond. Suburra bestaat uit tien afleveringen, die zoals verteld op 6 oktober exclusief op Netflix worden vrijgegeven. De trailer van Suburra kan je hier alvast bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.