Ryanair schrapt komende weken 350 vluchten van en naar Rome

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair schrapt de komende zes weken talrijke vluchten in zijn Europese netwerk. Alleen al in Rome worden om en bij de 350 vluchten afgeschaft. Ryanair vliegt op de luchthavens van zowel Fiumicino als Ciampino. Vanaf de luchthaven Leonardo da Vinci in Fiumicino vertrekken dagelijks gemiddeld 52 Ryanair-vluchten, op de luchthaven van Ciampino 82. Alleen al in Rome zouden de komende weken zowat 50.000 passagiers getroffen worden.

Op de luchthaven van Charleroi worden 204 vluchten afgevoerd, op Brussels Airport negentig. Londen Stansted is het zwaarst getroffen met meer dan zeshonderd geannuleerde vluchten. Ryanair kampt naar eigen zeggen met een gebrek aan personeel als gevolg van een slecht gepland vakantiesysteem. De maatschappij heeft echter ook een tekort aan piloten. Daardoor schrapt Ryanair elke dag gemiddeld 48 vluchten op zijn hele netwerk. De situatie zal nog duren tot 28 oktober.

De afgeschafte vluchten staan vermeld op de website van Ryanair. Duizenden reizigers vertoeven door de actie in onzekerheid. Tienduizenden passagiers zitten plots zonder vlucht. Enkel passagiers die een geschrapte vlucht boekten krijgen een e-mail met informatie. Ryanair laat hen de keuze tussen een annulatie van de vlucht of een alternatieve Ryanair-vlucht. Maar de alternatieven zijn voor veel reizigers niet interessant. Bovendien hebben passagiers op basis van de Europese wetgeving ook recht op een schadevergoeding, wat het Ierse bedrijf in haar communicatie en online klachtformulier slim verbergt. Maar ook voor de luchtvaartmaatschappij zelf is de imagoschade enorm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.