De Zaak van Sinterklaas

Als rasechte Sint-Niklazenaar presenteert Herman Cole (in 2011 winnaar  van de S.P.Q.R. Romulusprijs) in zijn nieuwe boek ‘De Zaak van Sinterklaas’ een zoektocht naar de patroonheilige van zijn geboortestad.  Hij vond de vooredelstamoudbetovergrootvader van onze Sinterklaas in de vierde eeuw in Turkije, hij kruiste hem op de Middellandse Zee in de elfde eeuw, zag hem op de daken van Amsterdam in de negentiende eeuw en begroette hem in de straten van Küssnacht in de eenentwintigste eeuw.

Als medeoprichter van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen (in 1989) was Herman Cole altijd al gefascineerd geweest in de bisschop van Myra. De auteur beleefde in 2007 voor het eerst de volkse mei-vieringen rond San Nicola in de Zuid-Italiaanse havenstad Bari. Met veel verrassende, leuke, opmerkelijke gebeurtenissen die hem het jongste decennium in het spoor van de Heilige Nicolaas overkwamen, vulde hij het boek De Zaak van Sinterklaas.

Het boek wordt op 14 november om 20 uur voorgesteld in Het Huis van de Sint, Stationsstraat in 9100 Sint-Niklaas (België). Inschrijven voor deze boekvoorstelling is verplicht via allegro2017@colesterolo.be. Na die datum is het boek verkrijgbaar in ’t Oneindige Verhaal, Stationsstraat 68 in Sint-Niklaas. Contact: info@oneindigeverhaal.be.

De Zaak van Sinterklaas
Auteur: Herman Cole
Aantal pagina’s: 208. 

ISBN-nummer 9789090305332
Prijs: 19,95 euro
Info: nicolemus@dezaakvansinterklaas.eu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.