Topstukken Vaticaanse Musea tijdelijk naar Chili

De Vaticaanse Musea lenen 146 kunstwerken uit voor een tentoonstelling in Santiago in Chili. De werken zijn er sinds dinsdag te zien in een expo met de naam El mito de Roma. Colección Museos Vaticanos (De mythe van Rome – Collectie uit de Vaticaanse Musea).

De tentoonstelling omvat zes secties die een tijdspanne van meer dan duizend jaar overstrijden en bevat kunstwerken die dateren uit de periode tussen de officiële stichting van Rome in 753 voor Christus tot het Edict van Milaan, in 313 na Christus.

Er zijn ondermeer kostbare vazen te bewonderen, evenals enkele belangrijke beelden van beroemde figuren zoals Julius Caesar en de keizers Augustus, Trajanus en Hadrianus, de top van de obelisk van Domitianus (op Piazza Navona), een zilveren ampul met de gezichten van de heiligen Petrus en Paulus en talrijke reliëfs, standbeelden, altaren, mozaïeken en fresco’s.

De tentoonstelling is nog tot 11 maart te zien in het Centro Cultural Palacio La Moneda en werd mogelijk gemaakt dankzij de contacten die de Chileense president Michelle Bachelet in Rome wist te leggen in de marge van een audiëntie bij paus Franciscus. De expo bekroont de samenwerking tussen beide landen en vindt plaats in het vooruitzicht van het bezoek van de paus van 15 tot 18 januari 2018 aan Chili.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.